
EĞİTİMLERİMİZ
Doğru Eğitim & Doğru Potansiyel
Her çocuk biricik ve eşsiz bir öğrenme yetisi ile dünyaya gelir. 0-6 yaş aralığındaki çocuklarımızın özellikle beyin gelişiminin, kişilik oluşumunun ve öğrenmenin en hızlı ve aynı zamanda en kritik olduğu bir dönemdir. Bu dönemde çocuğa yönelik doğru bir eğitim vermek bu açıdan önem arz etmektedir. Kurumumuz bu önemin farkında olarak eğitim modelimizi MEB çatısı altında çağdaş, yenilikçi, modern ve pozitif bilimler olarak benimsemiştir. Anaokulumuzdaki eğitim modelinde hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz. Aksine eğitimimiz çocuklarımızın ilgisi, merakı, keşfetme aşkı ve gelişimi doğrultusunda öncelikle yapabildiklerine odaklanır. Bunun yanı sıra eğitim anlayışımız; yaratıcılık gelişimini ön planda tuttuğumuz, üretmeyi, düşünmeyi geliştiren, oyun temelli etkinliklerimiz ile çocuklarımızın potansiyellerini açığa çıkarmaya rehberlik eder.
TÜRKÇE DİL EĞİTİMİ
Çocuklarımıza Türkçe dil edinimini sağlamak ve etkin bir şekilde öğretmek için mümkün olduğunca sözcük dağarcığını genişletici etkinliklere yer vererek daha çok sözcükle tanışmalarını sağlıyoruz. Sözcük hazinesi zenginleşen çocuklarımızın, Türkçe’yi kullanma becerileri ile birlikte kendini ifade etme becerileri ve dolayısıyla özgüvenleri de doğru orantıda gelişiyor. Kendisini doğru ve rahat bir şekilde ifade edebilen çocuk ileriki yaşantısında karşılaştığı bir problemi kolaylıkla çözebiliyor.
ETKİNLİKLERİMİZİN GENEL İÇERİĞİ
-Tekerlemeler
-Parmak oyunları
-Şiir/ şarkı
-Bilmeceler
-Öykü anlatma, oluşturma
-Yarım öyküyü tamamlama
SCAMPER
Yaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan, eğlenceli beyin fırtınası yöntemidir. Okulumuzda hem Türkçe dil etkinliklerinde hem de bilişsel etkinliklerde bu yöntem kullanılmaktadır.
MAHREMİYET EĞİTİMİ
Mahremiyet eğitimi, çocuğun hislerini, başkalarının değil kendisinin yönetebileceği yeteneğe erişmesinin “süreç rehberliği” dir. Bu eğitim, uygun yaşlarda ailede verilmeye başlanıp öğretmenlerce devam ettirilen bir eğitim olup, çocuğun ruhsal ve cinsel açıdan korunması için fazlasıyla önem taşımaktadır. Bu sebeple okulumuzda hem aileyi bilgilendirmeyi hem de çocuğa bu eğitimi kazandırmayı amaçlıyoruz.
-Bedenim bana ait
-Heykel Oluyoruz
- Kıyafetlerimi değiştirirken yalnızım
-Arkadaşımı Tanıyorum/Tanıtıyorum
-Yatağımda yalnızım
-Yalnız Olmam Gereken Yerler
.

BEDEN EĞİTİMİ
Okulumuzda verilen eğitimlerden olan; Jimnastik, dans ve yoga ;
-Vücutlarını eşgüdümlü kullanmayı
-Fiziksel olarak gelişimine katkı sağlar
-Başarmak için mücadele etme yeteneğini geliştirir
-Grupla birlikte hareket etmeyi öğretir
-Duygularıyla başa çıkabilmeyi destekler
-Sorumluluk almayı öğretir
-Bedenini doğru şekilde kontrol etmesini sağlar.
MÜZİK/ORF EĞİTİMİ
Orff schulwerk eğitimi;
-Çocuğun nefesini doğru kullanmasını
-Ritim duygusunun gelişmesini
-Sesini doğru kullanmasını
- Artistik ve estetik zevk yaratmasını
- Grup içindeyken işbirliği yapmasını
- Uyum sağlamasını
- Müzik eşliğinde dans etmesini
- Hareket becerisini destekler
KODLAMA EĞİTİMİ
Çocuklarımıza bilgisayarda oyun oynamayı değil, onlara teknolojinin nasıl çalıştığını ve nasıl kullanabileceklerini oyun temelli öğretiyoruz. Bu sayede yaratıcılıklarını kullanmalarını ve geliştirmelerini hedefliyoruz.
-STEM Eğitimi
-Robotik Kodlama
GÖRSEL SANATLAR
-Çocuğun kendini yaratıcı yollarla ifade etmesine olanak sağlar.
-El becerisini geliştirir
-Renkleri tanıyıp kullanmasında etkilidir
-Çeşitli materyallerle ve etkinliklerle okuma yazmaya hazırlık gibi diğer becerilerde geliştirmesine yardımcı olur
İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
Erken çocukluk dönemi çocuğun farklılıklara saygı duymayı öğrendiği, farklı özellikteki çocuklarla etkili iletişim kurma becerilerinin geliştiği en hassas dönemdir. Bu nedenledir ki yabancı dillerin yanı sıra işaret dili eğitiminin de okullarda yaygınlaşması çocuklarımızın gelişimi açısından gereklidir.
OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK EĞİTİMİ
Özellikle ilkokula başlayacak çocuklarımız için özel bir program çerçevesinde ilerliyoruz. Çocukları ilkokula hazırlayacak temel becerilerin küçük yaşta kazanılması için diğer yaş grupların da gelişim özelliklerine göre eğitim programlarını düzenliyoruz. Amacımız çocuklara okuma- yazma öğretmek değil onların ilkokulda okuma ve yazmayı hızlı öğrenebilmesi için gereken ön becerileri kazandırmaktır.
